1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БИЗНЕСЪТ

Започват проверки на трудовите договориНАП Варна

НАП започва проверки на 164 000 трудови договора, сключени на половин работен ден.  

Това съобщи в интервю за БНТ изпълнителният директор на агенцията г-н Красимир Стефанов. Проверките ще се извършват съвместно с инспекторите на изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” и ще обхванат цялата страна. Целта е да се пресече порочната практика да се наемат служители на 4 часов работен ден, а в същото време те да изпълняват служебните си задължения за много по-дълго време, обясни изпълнителният директор на НАП. По думите му е много важно и самите работници да осъзнаят, че подписвайки подобни договори, те вредят на себе си, тъй като им се зачита по-малък трудов стаж, отколкото са изработили и не могат да ползват пълноценно обезщетенията, които им се полагат.  

Красимир Стефанов съобщи още, че проверките в Черноморските курорти продължават, както и контролът по търговските обекти след 17,30 ч. Според изпълнителния директор големите заведения и магазини по морето, които бяха обект на проверки през миналата година, вече са се дисциплинирали и издават надлежно касови бележки, отчитат оборотите си. Проблем обаче остават малките търговски обекти и върху тях ще бъдат насочени усилията на инспекторите от НАП тази година. 

Нова информационна система ще спира измамите и неплащането на данъци и акцизи при сделките с горива, съобщи още Стефанов. Софтуерът ще свърже НАП с данъчните складове под митнически контрол. По думите на Стефанов по този начин НАП ще получава цялостна и навременна информация за пълното движение на количествата с гориво. Ще могат да се сравняват количествата, които са внесени в страната, напуснали са данъчните складове и съответно са реализирани на пазара чрез бензиностанциите или по друг начин. Проектът за изграждането на информационната система е дело на работна група от Агенция „Митници” и НАП и се очаква да се реализира след като бъде осигурено финансиране от Министерство на финансите.

 

12.07.2011, 11:34 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: НАП, проверки, трудови договори

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics