1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Да играем и да учим правилата за движениеКолело

Обществен фонд за гражданите на Варна в партньорство с район “Владислав Варненчик” стартират съвместна инициатива по набиране на средства за осъществяване на обществено значим проект в район „Вл.Варненчик”.

Инициативата “Да играем и да учим правилата за движение” e част от общоградска кампания „Посади идея, сподели опит, отгледай мечта!” на Обществен фонд за гражданите на Варна. Кампанията на фонда ще се реализира във всеки от административните райони на Община Варна в партньорство с районните администрации и с прякото участие на гражданите и бизнеса. Целта е да се реализират важни за всеки район проекти.

В рамките на инициативата “ Да играем и да учим правилата за движение” район “Владислав Варненчик” и Обществен фонд за гражданите на Варна отправят съвместен призив към гражданите и бизнеса да се включат с дарения за осъществяването на кауза, избрана от широката общественост на заседание на Консултативния съвет към Кмета на района. Събраните дарения ще бъдат използвани за Монтиране на Модулна учебна площадка за възпитание и обучение по  безопасност на движението. /МУП/. Училището, в двора на което ще бъде монтирана площадката ще бъде избрано на конкурсен принцип.

Безопасността на децата-участници в пътното движение е един от най-сложните проблеми на обществото. В последните няколко години все повече зачестиха случаите на блъснати и прегазени деца, но най-застрашени да попаднат в злополуки са децата пешеходци и велосипедисти до 14 годишна възраст. Движението в гр.Варна е изключително натоварено и инициативата се явява безусловно необходима. Спецализираната площадка осигурява включване в процеса  на обучение и на учителите и родителите на децата.

МУП съдържа стационарни и подвижни пътни знаци и маркировка на терен в двора на училището и е предназначена за възпитанието и обучението на децата и учениците като пешеходци и велосипедисти в часовете по Безопасност на движението/БД/ по пътищата и в извънкласни форми на обучение.

Кампанията стартира на 08.07.2011г. Очакванията на организаторите са в инициативата да се включат много дарители, а до края на месец юли 2011 средствата да бъдат събрани и площадката монтирана. При набиране на повече средства, такива площадки ще бъдат монтирани в дворовете на всички училища в район „Вл.Варненчик”.Общественият фонд за гражданите на Варна работи за ефективното управление и използване на местните обществени ресурси  и за развитие на местното дарителство. Принципите на управление на Фонда позволяват прякото участие на гражданите и дарителите в определянето на приоритетите на местното развитие.

11.07.2011, 11:37 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: инициатива, правила за движение по пътя

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: