1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КОД: ЛИЧНИ!

Г-н кмете, ще паркирам на плажа!Плаж

3 контролно-пропускателни пункта - два частни и един на общината,  ограничават движението на коли из Морската градина. Специална заповед пък забранява влизането на коли до ресторант "Хоризонт". 

"Нека не се заблуждаваме, нарушители винаги ще има", бе коментарът на Кирил Йорданов при представянето на мерките. Правилно! Нарушители има  толкова много, че вместо КПП-та, светофари трябват на Морската градина. Тази сутрин през КПП-то на басейн "Приморски" съвсем спокойно си преминаваха автомобили. За разлика от предишни години, когато по алеята можеше да те сгази само луксозен автомобил, то тази година изборът варира не само между всякакви марки, но и регистрации, обхващащи целия обем на българската азбука. Малко след КПП-то пък единият от автомобилите, преминал с подобаващо висока скорост, се беше спрял на метри от плажа. На метри, защото на входа на плажа има колчета. Ако този пункт обаче е на частен концесионер и е разбираемо да има нарушения, то този, който стопанисва общината, пък е  с доста неясно предназначение. Разположен само на метри от тенис кортовете на Морската градина, непосредствено до Двореца на културата и спорта, този пункт служи само на неколцина избрани, които преминават с пропуски за кортовете. Очевидно за тенисистите с лъскавите коли и запомнящите се регистрации с еднакви цифри, е недопустимо да се използва паркинг, след като морската е идеална за тази цел. В района, колкото и да е необичайно за Варна, има два паркинга - безплатен точно срещу КПП-то и платен на спортна зала. От тях до кортовете разстоянието е максимум 500 метра. За V.I.P тенисистите на Варна обаче се прави контролно пропускателен пункт, за който пари даваме всички ние, а като награда получаваме удоволствието да прескачаме, заобикаляме и пропълзяваме под колите на нечии приближени. 

Затова, утре ще си паркирам колата на плажа. Искам и аз да се почувствам важна и обгрижвана от кмета на Варна Кирил Йорданов, нищо че не играя тенис, не карам мерцедес и всичките цифри на регистрацията ми са различни. 

06.07.2011, 13:42 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: Варна, Морска градина

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА