1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Затвор и пробация за задигнат генераторСъд

Наказания затвор и пробация наложи Варненският районен съд на двама съучастници, задигнали трифазен генератор, марка "Хонда" на стойност 1914 лева. 

На 24 юни 2010 година 25-годишният Б. Козарев и 28-годишният В. Йорданов отишли в склад на строителна фирма и наели за 24 часа техниката. При сключване на договора за наем единият от подсъдимите представил чужда лична карта. В документацията било отразено на какъв адрес ще се ползва оборудването, както и че в случай на  просрочване се дължи доплащане. При напускането на склада, служителката на фирмата записала и регистрационния номер на автомобила, с който двамата младежи натоварили техниката. След като подсъдимите не върнали генератора, се установило че нито адреса на ползване, нито отразените в договора за наем лични данни са достоверни.  В хода на разследването единствено по номера на ползвания от подсъдимите автомобил ,също регистриран на друго лице, се стигнало до конкретните извършители, които били разпознати от служителката на строителната фирма.

 След одобрено от съда споразумение, на 25-годишния Б. Козарев бе наложено наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, което да бъде търпяно в затвор при първоначален строг режим. Той е извършил присвояването в условията на опасен рецидив. 28-годишният В. Йорданов бе осъден да изпълнява задължителните пробационни мерки за срок от 1 година при периодичност 2 пъти седмично, както и в същия срок да положи 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.  

05.07.2011, 14:42 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Варна, съд, кражба, затвор, пробация

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА