1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БИЗНЕСЪТ

Спадат печалбите на превозвачитеАвтобус

Катастрофите с автобуси  причиняват големи щети на превозвачите. Това заяви Максим Петков - председател на Националния съюз на превозвачите /НСП/ във Варна, цитиран от Дарик. По данни на съюза веднага след голямата катастрофа на магистрала „Тракия" на 15 юни, през следващите 10 дни оборотите на фирмите превозвачи са паднали с 30 % в национален мащаб, посочи Петков. По думите му хората се страхуват да пътуват с автобуси.

В „белите" държави има гаранционни фондове с участието на държавата, които възмездяват коректните превозвачи за причинените им щети. За съжаление между 10 000 превозвачи у нас има и некоректни, смята варненският председател на транспортния съюз. От браншовата организация отправят 10 предложения до транспортния министър, към които създадената към Министерски съвет работна експертна група би трябвало да съсредоточи своите усилия. Едно от предложенията е завишаване и стриктен контрол към пунктовете за извършване на технически прегледи на автобуси и леки коли. От НСП настояват пунктовете за технически прегледи във Варненско да бъдат намалени двойно от 30 на 15. Заради извършване на формални технически прегледи 3 от пунктовете са вече с отнети разрешителни, лицензите на други 2 пункта са в процес на отнемане, обяви Петков.

Въвеждане на 18 години пределна възраст на автобусите, обслужващи редовните линии, е другото искане, което от транспортния съюз поставят в писмото си до министъра. Според Максим Петков мове да се определи срок до Нова година, за да могат по-старите рейсове да бъдат продадени или разкомплектовани. Браншовиците настяват още за подобряване на подготовката и квалификацията на шофьорите, повишаване на квалификацията и изискванията към служителите на ДАИ и КАТ, актуализиране на републиканската, областните и общинските транспортни схеми, засилване на на борбата със сивия и черния сектор.

05.07.2011, 14:02 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: превозвачи, печалби, спад

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics