1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Заловиха 40 000 ментета по ЧерномориетоПолиция

Над 40 000 стоки менте са иззети в рамките на специализирана операция по Черноморието, съобщиха от МВР.  Акцията е на антимафиоти от сектор „Компютърни престъпления,  интелектуална собственост и хазарт" в ГДБОП, отдел „БОП"- Бургас и отдел „БОП" Варна.  

В магазини и складове на общо 9 фирми са иззети стоките, носещи имената на над 25 световни марки. Нанесените на правоносителите щети са за над 19 милиона лева. Мащабната специализирана полицейската операция е проведена  на територията на Бургас, Варна, Приморско, Обзор, Слънчев бряг и Златни пясъци за пресичане и предотвратяване на престъпната дейност на физически и юридически лица, занимаващи се с незаконно разпространение на луксозни  стоки с чужда търговска марка, без знанието и съгласието на правоносителите. Пресечената нелегална дейност е осъщесвявана от фирмите чрез изградена от тях мрежа. Разпространяваната стока е внос предимно от Турция и Китай. В 2 склада и 18 магазини и търговските помещения, стопанисвани от различни фирми, са  намерени и иззети  огромно количество фалшиви слънчеви очила, парфюми, дрехи, колани,  чанти, спортни артикули и други аксесоари, които носят имената на утвърдени и защитени световно известни търговски марки. Потребителите, най-вече чуждестранни граждани, са заблуждавани относно произхода и качеството на предлаганите стока. Облеклата са произведени с особено опасни за здравето на потребителите азотни бои, които са забранени за употреба с европейска директива. Иззетите слънцезащитни очила нямат необходимите защитни качества и могат да доведат до необратими увреждания на очите.

Срещу собствениците на фирмите са образувани досъдебни производства за извършени престъпления срещу интелектуалната и индустриалната собственост, за които се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 г.  Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР за ограничаване на интелектуалното пиратство и плана за действие, приет от "Съвета за защита на  интелектуалната собственост" към министъра на културата.

03.07.2011, 15:43 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: стока, менте, операция

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
ubzsulpdiu
16.09.2011; 17:14
M7OfX5 , [url=http://bqxwmnolfcts.com/]bqxwmnolfcts[/url], [link=http://hfcnakleztcv.com/]hfcnakleztcv[/link], http://ooxgjaclztmb.com/
enorgefje
15.09.2011; 13:31
ydAwOf <a href="http://jgjmqvrmxeml.com/">jgjmqvrmxeml</a>
xmzpzwyds
13.09.2011; 13:20
SF3M1M <a href="http://ygjvifqiofsa.com/">ygjvifqiofsa</a>
Joeie
13.09.2011; 04:23
Phenomenal breakdown of the topic, you sholud write for me too!
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center