1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Морска гара - най-голямото платно за графитиГрафити

Стената на вълнолома на Морска гара се превръща в най-голямото „платно” за рисуване на графити. Очаква се в събота да се проведе най-голямата сбирка на графити артисти от цялата страна.  Инициативата е част от от стартиралия на 24.06.2011 г. младежки фестивал „FUN CITY”.

В първия ден от уикенда в морската столица ще пристигнат не само някои от най-добрите графити артисти от страната, но и млади таланти, почитатели на градското изкуство. За специална демонстрация на последните тенденции в рисуването със спрей и градските изкуства, са поканени и гости от чужбина.

 Уникална по площ е стената върху, която ще се рисува. Над 150 м дължина, на височина над 3 м. За целта е построено специално скеле за достъп до мястото за изява. ”Преобразяването на вълнолома има своите традиции, но отдавна не е правено. Новото му лице ще освежи по нестандартен начин един от символите на града” сподели Каска Маска, един от организаторите на събитието.

Темата, зададена преди няколко седмици към графити артистите е „Черноморски чудовища”/Black Sea Monsters/.

Фестивалът на Морска гара под мотото „SPRITE GRAFFITI JAM” е и своеобразна подготовка на „райтърите” за Националния графити фестивал, който ще се проведе през септември в София.

В рамките на събитието са предвидени различни „работилници” и демонстрации, които ще дадат възможност за изява или първи стъпки на хората с по-малко опит в градското изкуство. На специална детска стена, дори най-малките ще могат да се включат в инициативата.

02.07.2011, 14:27 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: графити, Морска гара, платно

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: