1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

10 арестувани за банков обир в СофияОбир

Полицията задържа няколко човека, опитали да оберат банков клон в София, съобщиха за БТА от МВР.

Операцията започнала около полунощ, когато групата опитала на два пъти да проникне в клон на банка ДСК. Арестите, съпътствали преследването, са извършени в цяла София, съобщават от dariknews.bg.

Задържаните се опитали да оберат клон в центъра на София, до Народния театър. Първо започнали да заглушават СОТ сигнала, а след това опитали да изкъртят камерите на сградата.

Ползвали таксита, в които била техниката на обирджиите. Колите били две, като в единия автомобил е имало апаратура за подслушване на честотите на полицейските радиостанции, а другото - с апаратура за заглушаване на СОТ- системи. 

По думите на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от агенция Фокус, арестите са били предшествани от среднощно полицейско преследване и хайка. Операцията е кръстена "Защитените", защото арестуваните са били известни на органите на реда, но според Цветанов в миналото са били освобождавани от съда. Той съобщи още и че групата е била наблюдавана от месец и половина.

Вътрешният министър добави още, че това е една от най-известните криминални групи, най-добре подготвената група на някогашния люлински клан в престъпността, хора около Джиджи.

Арестувани са Мишо Кривия, Сашо Кюстендилецът, Ники Куфара, Любо Гъзара (задържан при обир на столична верига магазини, а после пуснат от съда), Васко З., Илиян Хрътката, Иван Т., Пешо Крадеца, Калин В. и Стоян Мозъка, пише news.bg.

 

 

02.07.2011, 12:59 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: обир, София, арестувани

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
dsauqqyjt
02.07.2011; 13:28
7LkZNX <a href="http://lppxwjhobbfc.com/">lppxwjhobbfc</a>
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics