1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СВЕТЪТ

Кадафи готви ”катастрофа” за ЕвропаКадафи

Либийският лидер Муамар Кадафи заплаши, че ще пренесе войната с НАТО на европейска територия,съобщава news.bg, позовавайки се на БиБиСи.

Думите на Кадафи бяха оповестени по високоговорители на Зеления площад в Триполи, на който се събраха десетки хиляди негови поддръжници.

По думите му Либия ще напада европейски "домове, офиси, семейства", докато Алиансът не спре нападенията си.

"Тези хора (либийците) са способни един ден да пренесат тази битка в Европа, да атакуват вашите домове, офиси, семейства, които ще станат легитимни военни цели по същия начин, по който вие нападате нашите домове. Ако решим, способни сме да тръгнем към Европа като скакалци, като пчели. Съветваме ви да се оттеглите, преди да сме ви донесли катастрофа", призова Кадафи.

Либийският полковник призова подкрепящите го да се отправят към Западните планини близо до столицата. Припомняме, по-рано тази седмица стана ясно, че Франция въоръжава бунтовниците от този регион.

Вчерашният митинг на "Зеления площад" е бил един от най-големите през последните седмици, на който се събраха десетки хиляди либийци в подкрепа на лидера си.

Няколко часа след обръщението на Кадафи дойде и отговорът на НАТО. В близост до резиденцията на Кадафи се чуха три мощни експлозии, а над "Баб ал-Азизия" се издигнали стълбове черен дим.

През изминалата седмица Международният наказателен съд в Хага издаде заповед  за арест на Муамар Кадафи, сина му Сейф ал-Ислам и шефа на разузнаването Абдула Сануси за престъпления срещу човечеството.

02.07.2011, 12:43 Автор: news.bg


Тагове: Муамар Кадафи, Либия, война, НАТО, Европа

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics