1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Почина Васа ГанчеваВаса Ганчева

След тежко боледуване на 65 години почина известната телевизионна критичка и режисьорка Васа Ганчева. 

Смъртта й е настъпила около 11 часа днес вследствие на тежко коремно заболяване, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов", цитирани от dnes.bg. Миналата седмица тя беше приета по спешност в „Пирогов“, след като се оплакала от силни коремни болки. След прегледа се оказало, че трябва да бъде оперирана заради преплитане на червата, но е получила усложнения. 

Наскоро името на Васа Ганчева бе замесено в скандал, след като бе заснета от скрита камера на Нова телевизия да иска хонорар, за да напише похвална статия за рубриката "Съдебен спор" на "Станция Нова"'. Във видеото се виждаше как телевизионната критичка заявява, че срещу 1000 лв. ще напише три поредни статии във в. "Уикенд", с които да подкрепи предаването. След излъчването на репортажа Ганчева беше отстранена от списването на редовната си рубрика в седмичника.  Тогава телевизионната критичка обясни в писмо до медиите, че акцията срещу нея е „поредното поръчково убийство към свободното слово“. 

По думите й хонорарът е форма на възнаграждение, определено от Закона, и е абсурд да се счита за подкуп. Васа Ганчева беше водеща на различни предавания като "С Вас е Васа" и "Вкусът на живота".

01.07.2011, 14:34 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Васа Ганчева

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: