1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Издирват социална работничкаПари

Служителка на Регионална дирекция „Социално подпомагане" се издирва от Инспекцията по труда за неизплатени заплати на служители в неправителствена организация. Това разкри варненският шеф на трудовата инспекция Иван Иванов, цитиран от Дарик

В качеството си на председател на сдружение "Междуетническо партньорство" въпросната дама дължи заплати на двете служителки в сдружението от април 2010 г. В момента тя се укрива и от потърпевшите служителки. Заради неоказване на съдействие на контролните органи шефката на сдружението я грози санкция в размер на 20 000 лева, посочи Иванов. Шефът на трудовата инспекция спести името на некоректната дама, но разкри, че тя работи в отдел „Закрила на детето" на местната социална дирекция и в момента е в отпуск. Договорите на потърпевшите две служителки ще бъдат служебно прекратени, обяви още Иван Иванов. 

Сдружението за междуетническо партньорство е получавало пари по държавна програма, съобщи Катя Антонова от Бюрото по труда във Варна. Антонова разкри още, че заради неизпълнение на договорните отношения, връщане на част от средствата ще бъде потърсено по съдебен път.

След намесата на Инспекцията по труда във Варна от началото на годината са изплатени 1 209 058 лева забавени заплати. „Големият бизнес се издължи. Останаха малките фирми, където има по един-два до пет потърпевши", коментира шефът на Областната инпекция по труда Иван Иванов.

29.06.2011, 15:46 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Варна, трудова иснпекция

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА