1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Засилени проверки на морските атракцииАтракционно корабче

Командироват инспектори на ИА„Морска администрация“ от столицата във Варна и Бургас за летния сезон. Това съобщи днес в морската столица Сергей Църнаклийски изпълнителен директор на ИА„Морска администрация“, цитиран от dnesplus.bg.

По думите на Църнаклийски ще бъдат организирани съвместни екипи на служители на Гранична полиция и дежурни представители на „Морска администрация“, които ще съставят актове за нарушения по морето. Ще бъде засилен превантивния контрол на водните атракции. Той ще се осъществява, чрез по-засилени проверки по суша и вода. Инспекторите на „Морска администрация“ ще извършват проверките и в извън работно време. Те ще продължат през целия сезон, а превантивния контрол ще бъде първостепенен. За акциите ще бъдат използвани и извънщатни доброволни сътрудници. Тази година туристическите корабчета за Бургаски и Варненски район ще бъдат около 200. 

Инспектори на ИА„Морска администрация“ са наблюдавали случаи, при които спокойно пасажери се качват в туристически кораби макар и те да са претоварени. Това налага и нуждата от засилена работата с туроператорите, които осигуряват туристическите групи. 

29.06.2011, 13:00 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Варна, морски атракции, проверки

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА