1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Засякоха препълнена лодкакамчия

Лодка, натоварена с повече хора от допустимото, е била засечена при проверка на „Морска администрация” на Камчия, предаде Дарик.От позволените 12 души на плавателното средство е имало 21 туристи, всичките чужденци. Това съобщи шефът на агенцията във Варна кап. Валентин Енчев след среща между представители на „Морска администрация”, концесионери на плажове и собственици на водни бази.

Кап. Енчев не скри разочарованието си, че от общо 23-ма поканени управители на курортни комплекси на срещата са дошли само трима – от „Ривиера”, „Св. Св. Константин и Елена” и „Златни пясъци”. „Интересното е, че присъстват представителите на комплекси, които са най-изрядни и към които нямаме никакви забележки”, отбеляза шефът на „Морска администрация”-Варна. А неговите подчинени и служители на Гранична полиция, които извършват проверките по крайбрежието, регистрират различни нарушения – основно за каране на джетове в зоната за къпане на неохраняемите плажове, недостатъчен брой спасителни ризи на борда на плавателните съдове и др. Варненец вече е отнесъл първия акт от 1050 лева за това, че в района на градския плаж е карал джет, който на всичкото отгоре не е бил и регистриран от „Морска администрация”. Във Варненско законните джетове са 115, а по цялото Черноморие – над 300.

От агенцията припомниха също, че спирането на плавателни съдове извън регламентираните за това места е забранено. „Всякакви спирки край буните например са абсолютно забранени”, изтъкна Веселин Марков, началник на сектор „Малки кораби”.Обмисля се вариантът за въвеждане на денонощни дежурства сред служителите, за да може да се ускори процедурата за съставяне на актове за нарушения. Предстои също заснемане на всички хотели по крайбрежието, за да може при акции след подаване на сигнал на тел. 112 да има по-голяма ориентация. Много често хората съобщават хотела, до който има нарушение или е станал инцидент, и понякога трудно се оправяме, допълниха специалистите.

29.06.2011, 10:54 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: препълнена лодка, камчия

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: