1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Осъдиха мъж, стрелял по съседасъд

4-месечна условна присъда получи 60-годишен мъж от варненското село Тополи, прострелял съседа си с въздушна пушка, съобщиха от Варненския районен съд.

Подсъдимият С. Борисов и 63-годишният му комшия били в лоши отношения. На 14 април вечерта миналата година потърпевшият бил пред дома си, за да разбере защо полицаи и кметицата на Тополи оглеждат намиращото се наблизо ел. табло. Борисов бил навън по същата причина. След като се видели, двамата мъже започнали да се обиждат. След като проверяващите си заминали, Борисов казал на съседа си да го изчака, за да му даде нещо. Влязъл в дома си, взел въздушна пушка и прострелял нищо неподозиращата жертва два пъти в рамото. Простреляният получил кръвоизлив в белия дроб и бил с опасност за живота.

Районният съд осъди 60-годишния С.Борисов да заплати на пострадалия сумата от 2000 лева за причинените от деянието неимуществени вреди. В негова тежест са още сторените по делото разноски и държавната такса върху уважения граждански иск. Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

28.06.2011, 16:50 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: присъда, съд, стрелба

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center