1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БИЗНЕСЪТ

50 % от търговците крият оборотиНАП Варна

131 нарушения на данъчното и осигурителното законодателство са установили инспекторите на НАП Варна при направените 272 проверки по заведения и магазини из цяла Свероизточна България, съобщиха от агенцията. Съставени са 198 акта за административно нарушение, като 172 от тях са за неиздаване на касов бон, а 26 от актовете са за нарушение на КСО – невнесени здравни осигуровки. По време на проверките контролиращите са установили и 4 лица, които работят в обектите, без да имат сключен трудов договор. Тези случаи са предадени на Инспекцията по труда, за да бъде наложена санкция на работодателите.

Проверките на данъчните инспектори от НАП Варна ще продължат през целия летен сезон, като от началото на месец юли ще бъдат обхванати и заведенията за обществено хранене и развлечение по цялото Северно Черноморие. Екипите от проверяващи ще бъдат подсилени със служители на НАП от вътрешността на страната, а така също в тях ще се включат и служители на Главна инспекция по труда. Освен за отчитането на реалните обороти от търговците, съвместните екипи ще следят за работници, които фиктивно са назначени на 4-часов работен ден, а в действителност работят по 8 и повече часа. Заведенията, нарушавали системно данъчното законодателство и отчитали занижени обороти, ще бъдат поставени под 24 часов физически контрол от НАП през целия сезон. 

През изминалата година инспекторите са наблюдавали непрекъснато 57 търговски обекта, заведения за обществено хранене и развлечения, с цел установяване на действителните обороти. Оказа се, че при присъствието на инспектиращите органи оборотите се увеличават в пъти. 877 000 лева излязоха на светло само от 36  търговски обекта, които бяха поставени под непрекъснато наблюдение от органите по приходите през лятото на изминалата година. 

28.06.2011, 13:02 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: НАП, варна, проверки, санкции

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА