1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Разследват варненски полицаи за подкупиПодкуп

Трима варненски полицаи се разследват по сигнал за поискан подкуп,  обяви  окръжният прокурор Владимир Чавдаров, цитиран от Дарик.

Сигналът е бил подаден тази сутрин от жена, която е пътувала с шофьор, употребил алкохол. Тя е съобщила, че за да не съставят акт на водача, катаджиите са му поискали 200 лева подкуп. Получили са 180 лева.Направени са обиски и изземвания, а в момента се извършват разпити на полицаите, обясни прокурор Чавдаров. По думите му намерени са част от банкнотите, за които се твърди, че са дадени като подкуп. 

По-късно през деня прокуратурата ще направи оценка на събраните доказателства, след което ще прецени дали да повдигне обвинение на полицаите, както и какви мерки за неотклонение да им бъдат наложени.  Това е поредният случай на корупция сред пътните полицаи във Варна. Миналия четвъртък полицай от КАТ Варна беше задържан в момент на получаване на 50 лв. подкуп.

Операцията беше осъществена след жалба на варненец. Шофьорът се оплакал, че на 22 юни на пътя между с.Старо Оряхово и Бяла бил спрян за проверка от екип пътни полицаи. Поводът - неправилно изпреварване. След въпроса "и сега какво ще правим" младши контрольорът уговорил шофьора да се видят след края на смяната му,  за да „оправят работата". Вечерта водачът позвънил на тел. 982 22 22 и подал сигнал за случилото се. На другия ден се срещнал с пътния полицай, който му поискал 50 лева.

Телефон 982 22 22 /с 02 код за София/ може да се набира от цялата страна. "Горещият" телефон приема сигнали за случаи на корупция сред служителите на МВР.

27.06.2011, 12:16 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: полицаи, Варна, подкуп

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center