1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Двама задържани при акция „Гранатометите”Боеприпаси

Двама души са задържани при специализираната полицейска акция в Пловдив под названието „Гранатометите”, съобщават от пресцентъра на МВР. Единият от заловените е бивш служител на Министерството на правосъдието от главна дирекция „Изпълнения на наказанията”, а другият е служител на стрелбищен комплекс.

 Оръжието и боеприпасите са иззети от  дома на втория задържан  и  от стрелбищния, където е работил. Двамата са били задържани вчера около 13:30 на ул. „Прилеп” в Пловдив.Съвместното разследване на ОД на МВР Пловдив, Районна прокуратура и ГД БОП е продължило два месеца.

 Иззети седем противотанкови реактивни гранатомета, които не са българско производство. При операцията са открити над 4000 патрона за нарезно оръжие от най-различен калибър, три капсулдетонатора, 4 пистолета, единият от които автоматичен, 4 дръжки за различни марки и модели пистолети, 7 пълнители за пистолети, цев от дълго нарезно оръжие, цев за гладкоцевна ловна пушка, две нарезни карабини с оптичен мерник, 2 гранати, метални детайли и други предмети. Между тях има изключително редки патрони, които се използват от специалните части при неутрализиране на опасни престъпници. 

Най-вероятно те са били незаконно изнасяни от поделенията на МО и МВР. На оръжието ще бъде направена експертиза, която ще докаже дали с него са били извършвани знакови убийства на територията на страната, тъй като по някои от тях има заличени номера, съобщават от МВР.

Двамата заловени, които  са на възраст 57 и 58 години, са задържани за 72 часа. Един от тях се е опитал  да избяга по време на акцията и да счупи стъкло, но бягството му е било предотвратено. 

26.06.2011, 12:40 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: акция, оръжие, боеприпаси, Пловдив

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center