1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

150 варненци пак си търсиха велоалеятаКолела

Близо 150 варненци се включиха в третото подред шествие „В търсене на изгубената велоалея”, научи Дефакто:Вестникът. Този път протестиращите колоездачи се придвижваха с полицейски ескорт, осигурен от два мотора.

Велошествието започна от входа на морската градина срещу Икономическия университет и завърши в кв. Младост. Събирайки се, колоездачите за пореден път изразиха исканията си пред обществеността - европейски условия за придвижване с колело във Варна.

„Нашите искания вече са по-ясни и по-широко дефинирани” заяви за Дефакто: ВестникЪт един от организаторите на шествието Здравко Василев. Освен да бъдат довършени обещаните отсечки от общината, колоездачите желаят да  бъдат поставени знаци и табели, които ясно да указват местата за каране на колело. Недоволстващите искат  и да бъде засилен контрола за спирането върху велоалеята- да се глобяват всички пешеходци и шофьори, които се движат или пракират автомобилите си върху указания маршрут за колелета.

Сред проблемите, за които се жалват колоездачите, е и липсата на места, където да се оставят велосипедите си. Кражбите на скъпи колелета из града биха могли да се предотвратят ако има специални паркинги за колоездачите. Интегрирането на този тип придвижване с друг тип транспорт пък ще осигури модерен и напълно европейски облик на Варна. В редица европейски страни, като Холандия, колелото е основен начин за придвижване в градска среда. 

Организаторите на протестното велошествие, заявиха, че ще повтарят инициативата всеки последен петък на месеца, докато исканията им не бъдат изпълнени. 

На първия маратон, който се проведе на 22-ри април тази година се събраха около 50 велосипедисти.

24.06.2011, 22:33 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: велошествие, алея, изгубена

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics