1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Глобиха собственик на заведениеТютюн

На собствениците на кафене във Варна е съставен акт за нарушение на Наредбата за условията и реда, при които се допуска тютюнопушене, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Става въпрос за заведение по-малко от 50 кв. м., където  собственикът има право да избере дали в цялото заведение няма да се допуска тютюнопушене, или ще се допуска без обособяване на самостоятелни помещения. През изминалата седмица местните здравни инспектори са извършили общо 177 проверки за спазване на разпоредбите за пушене на обществени места. Няма констатирани други нарушения.

През юни в цялата страна, включително в град Варна и областта, се извършват тематични проверки за тютюнопушене в лечебните заведения от медицинския персонал или бременни жени. Проверките се извършват от здравните инспектори на Регионалните здравни инспекции в страната. Целта е да се установи спазването на изискванията за забрана на тютюнопушенето в здравните заведения, както от медицинския персонал, така и от бременните жени, които ползват услугите на съответното лечебно заведение.

Проверките съпътстват Националната кампания "Бременност без тютюнев дим". Тя се организира от Министерството на здравеопазването и АГ-болница „Шейново", с подкрепата на „Майчин дом", „Света София" и пациентските организации „Искам бебе" и „Зачатие".

24.06.2011, 17:24 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: заведение, тютюнопушене, глоба

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics