1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Очаква ни код ”жълто” в съботаДъжд

В първия ден на уикенда във Варна и още в 17 области на страната е обявен код "жълто", според прогназата на НИМХ-БАН за опасни явления в страната, посочват на сайта на института. 

Предупреждението е поради очаквания в събота вятър със скорост над 50 км/ч, чиито пориви могат да превишат 70 км/ч. Вълнението на морето по крайбрежието ще бъде 1-2 бала с тенденция на усилване.

На места главно в Северна България сутринта, а по-късно през деня и в Източна България и Родопската област е възможно да превали и прегърми. Дневните температури в северозападната половина от страната ще се понижат чувствително и максималните ще са между 22 и 27°.

Времето ще бъде потенциално опасно и във Видинско, Монтанско, Врачанско, Плевенско, Великотърновско, Русенско, Силистренско, Разградско, Търговищко, Шуменско, Бургаско, Добричко, Сливенско, Ямболско, Старозагорско, Пловдивско и Кърджалийско.

Днес код „жълто” е в сила за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.

24.06.2011, 17:06 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: код "жълто", събота, вятър, гръмотевици

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics