1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Постоянен арест за убиеца на ”Корморана”Съд

Варненският окръжен съд уважи искането на прокуратурата и определи най-тежката мярка за неотклонение за Митко Стоянов от кв.Аспарухово, разследван за убийството на рибаря, чието тяло изплува тези дни във водите на варненския залив. 62 годишният Стоянов, който също се препитава с рибарство, вече е обвиняем за тежко умишлено престъпление, съобщават от пресслужбата на съда.

В началото на седмицата край първа буна на варненския бряг изплува разложен труп на мъж, идентифициран по-късно като издирвания рибар от кв.Галата с прякор "Корморана". 48 годишния мъж изчезнал в средата на май и бил обявен за общодържавно издирване. Експертизата, направена след откриване на тялото установила, че причината за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма. Разследващите предположиха, че след смъртта на рибаря той е бил завързан за краката, с прикрепени тежести и изхвърлен в морето, припомнят от пресслужбата на съда.

Освен иззетите при обиска вещи, при разследването са разпитани многобройни свидетели. Вчера обвиняемият е направил самопризнания и е дал подробни показания на разпит пред съдия от Окръжния съд. Преценката на всички материали и доказателства води съда до категоричния извод, че Стоянов е извършител на убийството. За това деяние законът предвижда наказание от 10 до 20 години затвор. Заради предстоящите процесуално-следствени действия, заради тежестта на санкцията и високата обществена опасност на престъплението, въпреки чистото съдебно минало и самопризнанията, съдът намира, че съвсем реална е опасността Митко Стоянов да се укрие от наказателно преследване.

За постоянно в ареста остава и Димитър Янчев от Варна, обвинен за това, че намушкал съседа си пред бл.43 на кв."Възраждане". 66-годишния пенсионер се опитал да се включи в общото събрание на живеещите от съседния вход. Видимо пияният Димитър обаче не бил посрещнат радушно от съседите и това го ядосало. Върнал се след минути при събраните комшии и намушкал с нож 58 годишен мъж. Прободеният е настанен в реанимация и благодарение на неотложната медицинска помощ състоянието му е стабилизирано и се подобрява. Експертиза установила, че обвиняемият е имал 2,17 промила алкохол в кръвта.

И по този казус са събрани достатъчно категорични гласни и други доказателства, които обосновават предположението, че именно Димитър и автор на опита за убийство по хулигански подбуди. Наказанието, което законодателят е предвидил за него е от 15 до 20 години затвор, доживотен или доживотен затвор без право на замяна. Именно тежестта на санкцията мотивира Окръжния съд за извода, че ако е на свобода, мъжът може да се укрие.

24.06.2011, 13:07 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: убийство, съда, постоянен арест

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics