1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Варненци пак си търсят велоалеятаВелоалеята във Варна

Третото поред шествие "В търсене на изгубената велоалея" ще се проведе във Варна. Срещата на велосипедистите е на входа на морската градина срещу Икономическия университет в петък, 19.30 часа.Събирайки се, колоездачите за пореден път ще изразят исканията си пред обществеността - европейски условия за предвижване с колело из Варна. Сред исканията на хората, обединени около велоклуб "Устрем", са да бъдат поставени знаци и табели, които ясно да указват местата за каране на колело. Освен това, смятат организаторите, нужно е физически да се възпрепятства достъпа на коли и пешеходци до алеята, защото неправилното паркиране и разходки по нея я правят практически неизползваема. За да се случи това, необходимо е да се засили контролът и да се въведат глоби за нарушителите.

Сред проблемите, които съпътстват колоездачите, е и липсата на места, където да се оставят велосипедите. Кражбите на скъпи колелета из града биха могли да се предотвратят ако има специални паркинги за колоездачите. На първо място обаче е необходимо да се изпълни обещанието на общината и да се изградят и останалите велолъчове из града. Интегрирането на този тип придвижване с друг тип транспорт пък ще осигури модерен и напълно европейски облик на Варна. В редица европейски страни, като Холандия, колелото е основен начин за придвижване в градска среда. 

22.06.2011, 15:46 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: Варна, велоалея, шествие

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
/вело/алея първа
25.06.2011; 00:36
Аз предлагам и всички византийци да се съберат пред стадион тича и всички дружно да потърсят стадион гагарин....ааа ст варна де
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА