1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Заловиха варненец с тютюн-контрабандаПункт Малко Търново

52-годишен варненец, опитал се да внесе 20 килограма контрабанден тютюн през границата, е бил задържан от митнически на пункт Малко Търново, съобщават от Изпълнителна агенция "Митници". На 21 юни служителите на митницата спрели за проверка пътнически микробус с българска регистрация, влизащ у нас от Турция. В него били открити килограмите контрабанден тютюн. На шофьорът, 52-годишния Н. Г, е съставен акт за нарушение.

През последното денонощие на Малко Търново и Лесово са пресечени 5 опита за контрабанден внос на цигари и тютюн. Иззети са общо 25 кг нарязан тютюн за цигари и 8 800 къса /440 кутии/ цигари без акцизен бандерол.

Пет кг недеклариран нарязан тютюн за цигари са открити в ръчна чанта и в сак, укрит под дрехите, на българска гражданка - 46-годишна жена от обл. Бургас, която е влизала в страната също през Малко Търново с лек автомобил. 4 200 къса контрабандни цигари са иззети при митническа проверка на същия граничен пункт на влизащ в страната пътнически автобус, като никой от пътниците и двамата шофьори не е съобщил чии са цигарите. Съставен е акт срещу неизвестен нарушител. Още 4 600 къса контрабандни цигари са иззети на Митнически пункт Лесово, укрити в шофьорската кабина на ТИР с турска регистрация и при проверка на лек автомобил с българска регистрация.

ЗИздадени са пет акта за нарушения на Закона за митниците срещу трима български граждани, един турски гражданин и един неизвестен нарушител.

22.06.2011, 15:14 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: тютюн, контрабанда, варненец

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center