1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Варна - паркинг без ред

”Паяците” не могат да стигнат до нарушителите заради задръствания
”Позвънете: ВестникЪт” и КАТ заедно срещу безразборното паркиране


паркирани коли

Варна прилича на огромен паркинг, на който са пропуснали да въведат някакъв ред. Автомобили са задръстили улици и тротоари, масово се спира на забранени места и в някои случаи дори "паяците" не могат да достигнат до нарушителите. Това установи репортерска проверка на "Позвънете: ВестникЪт". Репатриращите фирми и Общинска полиция не смогват с актовете, а хората недоволстват, че особено в центъра на града няма никакви места за паркиране. "Позвънете: ВестникЪт" предприема съвместна инициатива с пътна полиция срещу безразборното паркиране във Варна.
През деня най-тежко е положението в централната част на морската столица, докато вечер ситуацията се повтаря около жилищните блокове в кварталите. Автомобили са спрени на най-невероятни места, включително под забранителни знаци, в градинки и на детски площадки. При всеки по-топъл ден всички възможни улици, водещи към Морската градина, буквално преливат от коли. На места понякога се нареждат по 3 реда автомобили и нервни шофьори надуват здраво клаксоните, за да накарат някой колега да си мръдне возилото, за да му направи място да излезе. Всекидевно хиляди варненски майки лавират с детски колички от тротоара на шосето, докато се доберат до по-безопасно място. Причината - липса на място по плочките, отредени за пешеходци.
Във Варненска област има регистрирани повече от 200 000 леки коли, но в движението всекидневно участват още десетки хиляди с регистрации от други области. А градът не е проектиран за такова натоварване, припомниха от КАТ.

22.02.2011, 22:11 Автор: Наталия Божидарова


Тагове: паркинг, коли, паяк, паркиране

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center