1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КОД: ЛИЧНИ!

Дъщеря ми овчарката

Търсят се, маме, овчари!


овце

„Какво трябва да мотивира младите и образовани хора, за да останат в малките населени места?“ Този въпрос зададе на премиера Бойко Борисов студентката по международни икономически отношения Галина Шишкова. Това стана по време на гореща дискусия, на която премиерът беше лектор в стартиралия проект за развитие на селските области в страната на работилница за бъдеще на България и фондация „Конрад Аденауер“, която се състоя във вила „Марциана“ в девненското село Падина.

„Аз съм против това изкуствено мотивиране. Мен, сиракът, кой ми е помогнал или толерирал, за да вляза в политиката, след това да стана кмет и премиер“, каза Борисов. „Ако си активен, винаги ще си намериш мястото. Даром нищо не се дава, а с работа и амбиция те оценяват накрая“, каза премиерът.

„Има безработни, а ето, търсят се толкова много овчари. Агнешко месо и зеленчуци се купуват и навън,“ каза Бойко Борисов в отговор на въпроса на студентката.“

 От „в-к Стандарт„

 Чета аз тази, изпълнена с енергия и оптимизъм, „новина“ и щастливо-развълнувана звъня на дъщеря си.

Тя, милата, преди няколко дни се върна от европейска страна, където изкара семестър по „Еразъм“ и в момента „реанимира“ след културно-образователния шок, преживяла там, в едно с кахъри за търсене на работа.

- Спокойно,миличка – казвам й развълнувано – намерих обява за работа. Гарантирана е. От министър-председателя. Днес я обявил официално.

Търсят се, маме, овчари.

Там, където беше, в Европата, купували много агнешко.

 Трябва сега CV-то да си подадеш.

Как къде,бе маме? На Дондуков 1. В министерския съвет.На премиера лично ще го занесеш.Той си знае човекът, на кой баир да те назначи.

Свободните работни места, за младите и образовани, той ги определя.

Не знам дали се иска трудов стаж и опит по специалността.

Е, ако има проблем, може да се наложи да минеш стаж в градината на леля му Павлинка Скобелева – малко картофи да посадиш, че то и зеленчуците вървели покрай агнешкото,навън, вика бате ти Бойко.

Как какво да правиш с чуждите езици, които знаеш?? Ами това ти е допълнителна квалификация, бе,миличка! Таман ще се разбираш с агънцата, без проблем. Ако някое не разбира английски, ще му викнеш на немски. Ако те не чуе, ще му теглиш „сочна“ на словашки. Другото, ако е угрижено, на френски ще му продумаш, маме. А докато ги водиш към баира руски песнички ще им пееш. Те нали и без това са за износ, животинките.

Ще забравиш българския? Няма страшно,на български ще си говориш с „бате ти“. Той него си го знае.

Как така ще спираш да учиш??? Ама то овчарка, маме, не се става без висшО!

Аааа, ще спираш да учиш в България. И ще изчезваш.

На добър час, миличка!

Права си. Все някъде може да си намериш работа, като…. преводачка. Не,не – не от единия баир на другия.От български.

 А те, агнетата и в чужбина ще те намерят.

 Ние, „овцете“, ще пращаме…...


www.vchera.bg

21.06.2011, 13:28 Автор: Галина Славеева


Тагове: овчарка

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Д.Д.
11.07.2011; 15:51
Подгоних пръч из селската мера.Отмъкнал беше моя лаптоп-единствената свидна връзка към света-далеч от моята овчарска гега.Езици учих,в университети разни главата си аз пълних с факти все омрадни.И реализация открих аз най-подир на село като образован млад пастир.
mmzabgmdsbz
02.07.2011; 13:13
FbNjrq <a href="http://qdxredlkitpy.com/">qdxredlkitpy</a>
ybfdjxaui
01.07.2011; 15:18
xRmVwp , [url=http://vqjkzdlsvfhm.com/]vqjkzdlsvfhm[/url], [link=http://cquyyxwxhmtm.com/]cquyyxwxhmtm[/link], http://yyglhugpszmf.com/
xqwutbev
30.06.2011; 14:22
jbOzI6 <a href="http://qfgbsogbcgfw.com/">qfgbsogbcgfw</a>
Idana
30.06.2011; 12:25
IMHO you've got the right asnwer!
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: