1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Кучета донесоха глоба на шуменския кметКучета

Областната дирекция по безопасност на храните е съставила акт на кмета на Шумен Красимир Костов, съобщи Дарик радио. Санкцията е за установени след проверка бездомни кучета по шуменските улици, съобщи  д-р Катя Димитрова - директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Шумен. Една от проверките е осъществена след сигнал от граждани, а инспекторите са констатирали две бездомни кучета, допълни тя. 

По думите й наложената санкция на Костов, като длъжностно лице е на стойност 1000 лв., колкото предвижда Закона за първо нарушение. Актове за подобни нарушения се съставят на кметовете, съгласно промените в Закона за местната власт, влезли в сила в началото на тази година. Според тях освен да обезпаразитяват и кастрират скитащите лаещи, общините трябва да им осигуряват приют с нужните условия.

Д-р Димитрова допълни, че към края на миналата седмица единствено община Шумен от всички десет общини от региона не е предоставила годишния доклад, съгласно програмата за овладяване на популацията на уличните кучета.

Стефка Мавродинова от отдел „Жалби” към местната администрация, съобщи обаче, че точно в края на миналата седмица общината е подала доклада за 2010 г. Тя потвърди, че има съставен акт на кмета, но като отговорно длъжностно лице само той може да коментира проблема. 

20.06.2011, 15:39 Автор: dariknews.bg


Тагове: глоба, Шумен, кмет, бездомни кучета

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА