1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Варненска фирма се жали на БорисовФирма за жали на премиера

За закононарушения, които са на път да извършат варненските общински съветници, са сигнализирали от варненска фирма за превози на министър-председателя Бойко Борисов и председателя на Европейската комисия Жозе Барозу.

В писмото, изпратено миналата седмица, се твърди, че ако на предстоящото си заседание на 22 юни общинските съветници решат да възложат на кмета на Варна Кирил Йорданов да сключи договори с "Градски Транспорт" и "Транстриумф Холдинг", това би било грубо погазване на законите. Фирма "Коско" иам сключен договор с община Варна за обслужване на линиите с номера 15, 15 Б, 115 и 148 и е легитимният превозвач по тях. Договорът бе прекратен еднолично от Йорданов на 23 юни 2005 година, но на 5 март 2010 година Върховният административен съд отмени решението на градоначалника.В резултат, повече от 14 месеца "Градски Транспорт" и "Транстриумф Холдинг" обслужват всички линии на Варна, без обаче да имат валидни договори за това. В писмото се поставя и въпросът, как при това положение фирмите си получават субсидиите от общината. 

Чрез писмото премиера Борисов е информиран и за това, че сигнали за липсата на законност, са изпратени и до председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, пет от неговите заместник-председатели, посланиците на САЩ, Германия и Франция, както и до Комисията по правата на човека в Европейския парламент

20.06.2011, 15:35 Автор: vestnikat.bg


Тагове: фирма, Бойко Борисов, писмо, , сигнал

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА