1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Премиерът: Ставайте овчари

Бойко: На мен някой да ми е помогнал?
Скандал на откриването на завода за боклук


ovchar

"Г-н премиер, как могат да бъдат мотивирани младите хора, за да останат в родните си места?” Въпросът на студентката Галина Шишкова, която учи МИО, оглася зала “Дива Августа” във вила “Марциана” в с. Падина край Варна.

“Аз съм против изкуственото мотивиране, никъде нищо не се дава даром. Когато имах охранителна фирма, за да не стане някой проблем, 5 г. сам съм си карал колата, сам я миех. Кой ми е помогнал на мен, сирака,да стана кмет, премиер? Имало безработни? Търсят се овчари! Агнешкото месо и зеленчуците вървят и навън”, отвърна Бойко Борисов.Диалогът бе част от т. нар. лекция, чрез която премиерът трябваше да сподели визията си за бъдещето на страната. Вместо доклад обаче Борисов предпочете директен разговор. Преди това скастри модератора Радомира Иванова от фондация “Конрад Аденауер”, организатор на проявата, която призова диалогът да не бъде подчиняван на частни и партийни интереси.“Животът е точно бизнес и политика, госпожице! Демокрацията не е измислила нищо по-добро от партиите, чрез тях народът определя на кого да даде властта”, отсече премиерът. “Чуете ли, че някой е независим или надпартиен, това означава, че е много зависим, но не иска да си покаже истинското лице”, обясни той.От разговора за бъдещето на България стана ясно още, че правителството ще продължи да гради църкви, защото в “кризата хората по-често влизали в храмовете”.Премиерът остро се изказа срещу модната напоследък зелена енергия. “Вместо да орат и садят земите си, ги дават като терени за ветроенегрийни и соларни паркове и чакат рента”, каза той. Имали сме толкова много договори за зелена енергия, че чакаме оттам 9000 мегавата ток за година, а харчим 5000. Направена бе и прогноза за усвояването на еврофондовете: “При Станишев - 0,7%, а при нас през 2013 г. ще бъдат 75-80%.” На финала инвеститор развесели залата така: “На немски министър-председател звучи като министър-президент. Нека въведем този израз и тук.”

На откриването на нова инсталация за преработка на твърди битови отпадъци в с. Езерово, община Белослав, стана скандал. Проектантите на завода си поискаха парите от настоящия собственик, който не се разплатил с тях. Премиерът обеща проверка. След това се сблъска лице в лице и с бившия вече кмет на Белослав Емил Дичев, който бе арестуван в зрелищна акция по Коледа, а по-късно осъден условно по обвинение за подкуп.

19.06.2011, 20:01 Автор: trud.bg


Тагове: Борисов, боклук, Падина, студенти

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center