1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Връщат майчинските, но без лихвиБулфото

"Възложил съм на Симеон Дянков да провери какво трябва да променим, за да може майките, които неправомерно са взели пари за гледане на деца, да ги връщат без лихвите". Това съобщи днес премиерът Бойко Борисов при посещението си във Варна.

По думите му финансовия министър му е докладвал вчера, че са необходими промени в три закона. Борисов уточни, че до довечера Дянков трябва да му каже с какъв инструмент може да се направи това.

По повод откриването на базата "Спорт палас " премиерът коментира, че 22 години тази перла, която имаше българския спорт, българския олимпизъм, е бил като змиярник и в разруха.

"Виждате разлика - това, което е правил Станишев отдолу - огромните мастодонти, без разрешителни, защото няма кой да ме убеди, че можеш да пуснеш хотел с 1000 места без канализация и канализацията да ти се изтича в морето и то при най-голямото свлачище", посочи Борисов, визирайки хотелските комплекси в близост до базата.

Той каза още, че ще има среща с рибари, защото до две-три седмици ще има съвместно заседание с румънския кабинет, съобщи БТА.

"Искам да чуя рибарите дали имат претенции и проблеми, свързани с Румъния", обясни премиерът и допълни, че като разбере това, ще може да постави въпросите по време на срещата.

В отговор на въпрос дали ще направи жест за Варна и да обяви празника на града за почивен ден за жителите му, Борисов отговори, че ще го направи и чака кметът Кирил Йорданов да му го съобщи.

"Ще поговорим и по други съвместни проекти, както и за Деня на Варна, Морската градина да я дадем на общината да си я стопанисва след процедура, Аспаруховия парк", каза премиерът.

Премиерът коментира още по повод обвиненията, че харчат от фискалния резерв, че правителството му е влязло под водата с 1.6 милиарда лева още от първия си ден.

"Това са популисти, това са безотговорни лица", смята Борисов.

"Ако отворите стенограма на МС Николай Василев казва на Станишев, че по този начин, по който харчат следващото правителство ще го оставят на хляб и вода", обясни Борисов. По думите му предишното правителство умишлено е правило това и въпреки това той всеки ден показва къде се влагат парите. Според премиера фискалният резерв в момента е над 5 милиарда лева.

19.06.2011, 19:55 Автор: dnes.bg


Тагове: Майчински, лихви, Спортпалас, Бойко Борисов, Дянков

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА