1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СВЕТЪТ

Южнокорейски войници стрелят по авиолайнерСамолет

Южнокорейски морски пехотинци откриха огън по пътнически самолет в близост до границата с КНДР, след като го помислили за вражески, пише news.bg, позовавайки се на АП. Машината не е пострадала.

Говорител на Корпуса на морската пехота обясни, че в ранните часове на петък местно време двама войници, които охранявали остров в близост до Инчеон, започнали да стрелят по самолет, който захождал за кацане на летището в града. В последствие станало ясно, че машината е собственост на южнокорейска авиокомпания и в нея е имало 119 души.

За щастие, самолетът бил извън обсега на леко въоръжените пехотинци и не е пострадал. Първоначално имаше съмнения, че той е напуснал коридора си, но от ръководството на въздушното движение по-късно отрекоха тази информация. Агенция „Йонхап" съобщи, че след инцидентавойниците ще преминат допълнително обучение по разпознаване на самолети.

Напрежението между Северна и Южна Корея остава голямо през последните месеци. При две атаки от страна на КНДР през 2010г. загинаха общо 50 граждани на Юга, сред които и цивилни. Освен това ядрената програма на Севера прогресира и страната вече обогатява плутоний и уран.

Двете страни все още технически са в състояние на война, тъй като от 1953г. досега помежду им има само примирие.

18.06.2011, 11:51 Автор: news.bg


Тагове: Южна Корея, войници, авиолайнер

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center