1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Летище Варна ще има нов терминалСамолет

Областният управител на Варна Данчо Симеонов подписа техническата документация на Инвестиционния проект за изграждането на нов пътнически терминал на Летище Варна. С това процедурите за терминала вече са в заключителна фаза на получаване на необходимите разрешения, съобщи dnesplus.bg.

Концесионерът „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД планира строителството на новия пътнически терминал на Летище Варна, който ще промени напълно облика на аерогарат, да започне в края на лятото. Новата приемна сграда за пътниците, проектирана от световноизвестни архитекти и проектанти, ще предложи повече удобства и комфорт за гостите на летище Варна, обширни зони за пристигащи и заминаващи, модерни системи за обслужване на пътници и багаж, разнообразие от магазини, ресторанти и кафенета, и места за приятно прекарване на свободното време преди полет. 

Проектите са фокусирани върху запазване на ваканционното настроение на пътниците по време на престоя им на летището, в съчетание с елементи от българската архитектура и природа. 

В момента концесионерът „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД провежда финалния етап на процедурата за избор на изпълнител на строителството на терминалните сгради на летищата във Варна и Бургас. Предвижда се през 2013 година летище Варна да посреща туристите по Северното Черноморие в новата си терминална сграда.

16.06.2011, 17:04 Автор: dnesplus.bg


Тагове: летище Варна, нов терминал

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
не
21.06.2011; 09:22
просто ще направят поредната евтина измама.
Летището е тъп проект - няма нищо модерно - да не говорим , че няма да има топли връзки от терминала към самолета , а пак ще са стълбички - все едно строим през 1960 г.
Ала бала.
Дано да ме опровергаят.
Иво Каменов
16.06.2011; 17:29
Летището да не последва съдбата на стадион Варна сега, пари да има само за събарянето а след това внезапно всичко да се окаже много скъпо
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics