1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Увеличават медицинските екипи през лятотоМедицински екипи

Във връзка с предстоящия летен сезон през следващите 3 месеца ще се увеличат екипите и в три области на страната - Бургас, Варна и Добрич, съобщават от Министерство на здравеопазването. В момента медицинското обслужване в област Бургас се осъществява от 19 мобилни екипа, в област Варна – от 21, а в област Добрич – от 10. Всички те са окомплектовани със санитарни автомобили и са напълно оборудвани с медицинска апаратура. Във всички филиали има стационарни екипи, осъществяващи медицинска помощ на място – те са общо 24. Средната натовареност на мобилен екип не надвишава 2.5 до 3 повиквания на дванадесетчасово дежурство. 

Заради туристите обаче броят на спешните повиквания през летните месеци нараства с около 15-20%. По-значително е увеличението на амбулаторните случаи на място във филиалите на населените места, където увеличението е до 50%. Затова Министерство на здравеопазването ще увеличи броя на лекарите в трите центъра с по шестима специалисти. В тази връзка МЗ обръща внимание, че по Черноморието има достатъчно екипи на спешна помощ, които предоставят безплатни услуги. 

48 са филиалите на спешна помощ в страната, които са разположени до опасни точки по пътищата и магистралите. За да се гарантира максимално добре оказването на медицинска помощ при катастрофи, МЗ ще укрепи екипите на тези места. Освен това всеки един от филиалите ще трябва да разработи алгоритъм на действие при тежки инциденти, както и да очертае най-краткия маршрут за достигане до мястото на произшествието. Новите мерки ще влязат в сила от началото на следващия месец.

16.06.2011, 16:59 Автор: vestnikat.bg


Тагове: медицински екипи, сезон, увеличение

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА