1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Служители на НАП част от ”Недосегаемите””Недосегаемите”

Двайсет и шестима служители на Националната агенция за приходите (НАП) са заподозрени във връзки с престъпната банда за данъчни измами, кръстена от МВР – "Недосегаемите", предава mediapool.bg Това съобщиха в сряда от агенцията с уточнението, че заподозрените са инспектори и ръководители на екипи в софийското поделение на НАП. Техните служебни и лични компютри са иззети, в момента се издирват документи и доказателства, които да ги свържат с организираната група

"Ако такива данни бъдат установени, случаите ще бъдат предадени на прокуратурата за търсене на наказателна отговорност", съобщи шефът на НАП Красимир Стефанов.

По-голямата част от данъчните злоупотреби, извършвани от групата, са били за източване на ДДС. Организаторите на схемите са генерирали фиктивни доставки с висока стойност, за да "стопяват" дължимия ДДС на трети лица. Фактурирали са консултантски, маркетингови и рекламни услуги, които никога не са били извършвани, но техните контрагенти са намалявали дължимия ДДС по фиктивните доставки.

От приходната агенция добавиха още, че групата е създавала и използвала документи с невярно съдържание и фактури. Подготовката на операцията, реализирана в сряда от НАП, МВР и ДАНС, е продължила около 6 месеца. От НАП увериха, че сами са извършвали "наблюдението на данъчното поведение на групата".

Акцията бе проведена в София, Добрич, Пазарджик и Враца под ръководството на Софийската градска прокуратура, казаха от МВР. През нощта са били проверени 16 адреса и са иззети счетоводна документация и компютри. Според анализа на МВР и НАП за периода 2010-2011 г. организираната престъпна група е нанесла щети на бюджета за над 21 милиона лева. Предполага се, че групата е работила още от 2005 г.

15.06.2011, 16:16 Автор: mediapool.bg


Тагове: служители, НАП, престъпна група

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics