1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ЛЮБОПИТНО

Бъдещите хотелски стаи - по наш вкусХотелска стая

Футурологът Иън Пиърсън описа хотелите на бъдещето в доклад за това как ще се променя с времето туризмът. Според него през 2030 година хотелските стаи сами ще се приспособяват към вкуса и навиците на всеки отделен гост, който ще може да пресъздаде мечтата си виртуално, съобщи "Дейли телеграф", цитиран от dnes.bg. 

Според Пиърсън клиентите сами ще моделират пространството така, че да се чувстват в него като у дома си. Футурологът е на мнение, че стените трябва да бъдат с интерактивни сензорни дисплеи. С тяхна помощ гостът ще може да зададе нужното му изображение, съчетано със съответните звуци и шумове, за да се окаже например със семейството си у дома или с приятели на брега на езеро. Ще може да се импровизира и обичайната работна обстановка в офиса, в предприятието.Огромните видеостени ще могат да се превръщат лесно и във вътрешността на магазин, за да могат гостите на хотела да пазаруват, без да се налага да излизат от стаята си. Те ще могат и да проверяват цените на акциите и движението на борсата благодарение на допълнителни прозорци на монитора. Според Пиърсън всички предмети в хотелските стаи ще бъдат снабдени с миниатюрни датчици, способни да проследяват и анализират състоянието на госта, да отговарят на неговите потребности. Футуристични възглавници ще правят масаж на главата и врата, който ще помага на гостите да се отпуснат и да заспят. Специални нощници ще измерват нивата на стрес на организма, пулса, кръвното налягане и сърдечния ритъм, а на сутринта на базата на тези данни гостът ще получава съвети как да се храни и какви физически упражнения да прави.

Ако гостът иска да спортува, на негово разположение ще бъде предоставен виртуален треньор. За да не им липсва нищо, и в случай, че партньорът е на другия край на света, в хотелската стая на бъдещето гостът ще може да прави секс с него – с помощта на специални приспособления двойките ще могат да свързват периферните си нервни системи и така да изживяват емоциите на другия. Соред Пиърсън ще има и възможност всеки да изживее фантазиите си, като промени външността на партньора си по време на секс. Това ще става с помощта на специални лещи, които ще променят образа, който достига до ретината, така че всеки да вижда това, което пожелае.

Снимка: Getty images

14.06.2011, 12:42 Автор: dnes.bg


Тагове: хотелска стая, бъдеще

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА