1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

В 24 секции гласуват сините във ВарнаИзбори

На предварителни отворени избори Синята коалиция ще посочи кандидатите си за президент и кмет на София, съобщава Дарик, Петте партии от десния съюза очакват над 30 000 избиратели да пуснат интегрална бюлетина в 700-те секции в цялата страна. На страниците си в интернет СДС и ДСБ са публикували списък с местата за гласуване по постоянен адрес, основно училища.

Във Варна са разкрити 24 секции. По районите те са разположени по следния начин:

Район „Одесос” – в училищата "Кирил и Методий", "Св.Климент  Охридски", "Димчо Дебелянов" , "К.Арабаджиев", ІІІ ПМГ "Акад.М.Попов", "Елин Пелин", "Васил Априлов", "Александър Пушкин" и "Йордан Йовков"

Район „Приморски” – в Медицинския университет, в училищата "Черноризец Храбър", "Ангел Кънчев", "Васил Друмев", "Ст.Караджа", ГПЧЕ "Йоан Екзарх", "Георги Бенковски" и в читалище "Васил Левски"

Район „Младост” – в училищата "Никола Вапцаров", "Добри Чинтулов", "Неофит Бозвели" и Механотехникума

Район „Владислав Варненчик” – в училище "Стоян Михайловски” и в читалище "Петко Р.Славейков"

Район „Аспарухово” – в читалище „Просвета”

Гражданите ще могат да гласуват от 8 до 20 ч. За разлика от същинските избори на отворения вот няма да има предварителни избирателни списъци - те ще се съставят според отзовалите се гласоподаватели, които трябва да си носят личната карта.Между политолога Светослав Малинов от ДСБ и икономиста и бивш земеделски министър Румен Христов от СДС ще избират десните кой да е претендентът им за президент. Състезанието за кандидата за кмет на София ще е между общинския съветник Владимир Кисьов от СДС или кмета на столичния район "Лозенец" Прошко Прошков от ДСБ. През седмицата лидерите на СДС и ДСБ Мартин Димитров и Иван Костов, както и номинираните претенденти призоваха гражданите да участват в отворения вот. „Призоваваме за висока активност, важно е участието на всеки човек, всеки глас е важен", каза Мартин Димитров.

„Всички могат да гласуват на тези избори, без да са членове на ДСБ или СДС. Призоваваме ги да го направят, за да попречат да им бъде открадната демократичната десница", добави Костов.

12.06.2011, 10:28 Автор: dariknews.bg


Тагове: Варна, избори, секции

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center