1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ТЕХНОЛОГИИ

Студент ще съди Apple заради приложениеапп

Британски студент се е заел да съди Apple с обвинението, че компанията е откраднала идеята му за App, която той им предложил година по-рано. Двадесетгодишният Грег Хюс е сътворил приложение наречено Wi-Fi Sync, което позволява връзка между компютър и iPhone. Младежът казва, че когато е подал заявка програмата да се появи в App магазина на Apple с него се свързал член на компанията, който отказал офертата заради „проблеми със сигурността“. „Дори ми поискаха CV“, казва Хюс.

Още тогава момчето дава интервю в местен вестник, където казва, че „Apple най-вероятно ще пуснат собствена услуга с тази функционалност“. Поради това той решава да даде приложението на магазин за откючени телефони, като една продажба там му печели по $9.99. В първите два месеца Хюс успява да направи 80 000 паунда, като до момента е продал цели 50 000 копия.

Както бе предрекъл младежът Apple пуснаха такова приложение за iOS 5. Изненадата за Хюс обаче идва от факта, че то се казва Wi-Fi Sync, а логото е практически идентично с това, което той е направил за собствената си програма. „Очевидно бях доста шокиран. Продавам абсолютно същият продукт вече от година. Още повече, че Apple знаят този малък факт, тъй като лично им предложих програмата.“

Компанията все още не е отговорила на предявените обвинения.

11.06.2011, 23:17 Автор: kaldata.com


Тагове: Apple, студент, кражба, обвинение, приложение

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center