1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Разбиха група за трафик на жениТрафик на жени

Четирима души, сред които и една жена, са задържани за трафик на жени, които принуждавали да проституират в Чехия, Германия, Австрия и Франция, съобщиха от полицията.

Специализираната операция е проведена в Стара Загора, съвместно от ГДБОП, Окръжен следствен отдел и ОДМВР – Стара Загора. Акцията е осъществена след няколко месечно наблюдение на престъпната група. В резултат в ареста за 72 часа са задържани  М.Х. /45г./ от Стара Загора – вече осъждан за същите престъпления, 35-годишната му съгражданка Т.С., която контролирала трафикираните жени, И.Х. /47г./ от с. Калитиново,  както и 31-годишният К.С. от Стара Загора. По същото обвинение предстои да бъде привлечен и Ю. А. на 40 години, който в момента изтърпява присъда за същото деяние.  

През различни периоди от 2003 до 2010 година трафикантите набирали жени от бедни семейства в старозагорски села и с обещания за високи доходи ги извеждали в чужбина, където ги скланяли към проституция. По-голямата част от приходите на момичетата прибирали, под претекст, че ще осигурят жилища за семействата им. До момента са установени 7 от жертвите на трафика.

Образувано е следствено дело. Работата по документиране престъпната дейност на групата продължава.

10.06.2011, 13:32 Автор: vestnikat.bg


Тагове: жени, трафик, проституция, операция

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА