1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СПОРТ

Диян Дончев на терена до 40 години

Окачва бутонките, след като изкара сезон в ”А” група със ”Спартак”
Опитният защитник на ”соколите” иска да стане треньор


Диян Дончев

На 37 години защитникът Диян Дончев реализира последния трансфер в своята кариера. След края на есенния полусезон той избра да замени "Б" с "В" група. За опитния бранител обаче това, че ще играе в аматьорските групи, не е проблем. "Единственото ми желание бе да облека отново фланелката на родния "Спартак". Да, "Доростол" е в професионалния футбол, но това не е от значение. "Спартак" си остава "Спартак", независимо в коя дивизия се състезава. За мен не може да има сравнение между двата клуба", сподели Дончев пред "Позвънете: ВестникЪт". Той призна, че от дълго време е планирал един ден да се завърне на стадиона, където е направил първи стъпки във футбола. "На 37 години човек има различни приоритети, отколкото на 20. Със сигурност парите вече не са от такова значение. Просто исках да играя в "Спартак", тъй като това е клубът, в който винаги съм се чувствал най-добре. Мисля, че завръщането при "соколите" е едно естествено продължение на кариерата ми", каза още Дончев. 
Централният защитник обяви, че няма намерение скоро да спира с футбола. Вярва, че може да изкара на високо ниво още 2-3 години или с други думи казано да бъде на терена до към 40-годишна възраст. "Ако всичко върви по план, се надявам да изиграя един сезон със "Спартак" в "А" група, след което да окача окончателно бутонките на пилона. Това обаче е Божа работа. Желанието на всички в клуба е бързо да се завърнем в елита, но не можем да бъдем сигурни в постигането на тази цел още след две години", уточни също бранителят. В своята кариера той има над 300 мача за "Спартак", "Черно море", "Локомотив" (София), "Спортист" (Своге) и "Доростол".
След толкова натрупан опит, логично мисли и за треньорска кариера. Дончев вече има изкаран лиценз "Б" от школата към НСА, а скоро започва курсове и за лиценз "А" - последното стъпало, преди най-високата степен, която пък ще му позволи да тренира отбори от цял свят. "След като приключа кариерата си на състезател, не смятам да се отделям от футбола, тъй като това е моето призвание. Желанието ми е един ден да стана треньор и вярвам, че това ще се случи. Дали в "Спартак", или някъде другаде, засега няма как да отговоря. Но със сигурност искам да се развивам в треньорската професия", продължи защитникът.
Ветеранът призна, че е останал очарован от организацията, която е създадена в "Спартак". "Има огромна разлика от последния период, в който бях част от клуба. Очевидно собствениците са решили да правят нещо сериозно и за това съм обнадежден за бъдещето на отбора. Дано неприятните моменти окончателно да са останали в миналото и оттук нататък да се случват само хубави неща на "Спартак". Феновете на тима го заслужават. Никой не се съмнява, че още този сезон ще се завърнем в професионалния футбол. Голямата цел на всички обаче е "А" група. Мястото на "Спартак" винаги е било сред най-добрите клубове у нас", заключи Диян Дончев.

21.02.2011, 21:43 Автор: Йордан Фотев


Тагове: Диян Дончев

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: