1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Варненски рибари на протест в СофияМестността Орехчето

Протест в София ще организират членовете на варненската Рибарска кооперация "Чайка 2003". Митингът е насрочен за 15 юни пред сградата на Министерството на земеделието и храните, съобщава  "Дневник".

Чрез протеста си рибарите искат да уведомят министъра на земеделието и храните Мирослав  Найденов за предприетите от Община Варна действия по премахване на постройките им, за което  според тях липсва обективно правно основание.Основните искания на рибарите са свързани с извършваните системни незаконосъобразни действия по премахване на постройките, въз основа на незаконосъобразни заповеди, издадени от кмета на Община Варна – Кирил Йорданов.

"Членовете на "Чайка 2003" искат да бъде намерена и законова възможност за изпълнение на поетите преди изборите през 2009г. ангажименти от министъра на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов, за уреждане статута на рибарските селища", пише в уведомителното писмо, което рибарите изпратиха до министър Мирослав Найденов, в качеството му на принципал на терена в местността Орехчето, върху който е изградено рибарското селище.

09.06.2011, 13:13 Автор: dnevnik.bg


Тагове: варненски рибари, протест, София

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА