1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

Е. Коли взе още триста жертвиЕ. Коли

Триста нови случая на заразени с опасната бактерия  Е.коли са установени за последните 24 часа в Германия. С тях общият брой на засегнатите достига 2648 души, пише mediapool.bg.

Около 700 от тях са настанени в болници със сериозни усложнения, които могат да доведат до бъбречна недостатъчност. Известни са други 100 случая в други европейски държави и Съединените щати.Общият брой на жертвите на бактерията достигна 26 души - 25 в Германия и една жена в Швеция. Германски депутати и чуждестранни специалисти отправиха остри критики към Берлин, като заявиха, че инфекцията е трябвало да бъде открита много по-рано и че отделните изследвания - държава по държава, възпрепятстват откриването на причинителя на заразата. 

Властите в Хамбург бяха разкритикувани, че посочиха испанските краставици като преносител на бактерията, след като се оказа, че зеленчуците не са свързани с разпространението на заразата.  Въпреки новите случаи на заразени с бактерията германският здравен министър Даниел Бар заяви, че тенденцията е към забавяне на разпространението на заразата.

09.06.2011, 11:56 Автор: mediapool.bg


Тагове: бактерия, жертви

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics