1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СВЕТЪТ

Македонско спецченге преби до смърт момчеспецполицай

22-годишният Мартин Нешковски от Скопие е бил пребит до смърт от полицай от спецчастта „Тигри“.

Това е станало през нощта в неделя срещу понеделник, когато ВМРО-ДПМНЕ празнуваше победата си на парламентарните избори на централния площад в македонската столица. Едва във вторник следобед македонската полиция излезе с информация за случая, като заяви, че убийството е разкрито.

Задържан е спецполицаят Игор Спасов /33 г./, който е бил на площада като охрана. Едва във вторник около 18 ч. той е признал какво е извършил. Той изобщо не знаел, че момчето било починало от силните удари. Мотивите за тази бруталност тепърва ще се установяват. Извършената аутопсия е установила, че момчето е било пребито до смърт, то е с множество наранявания по лицето и тялото. Според съдебните медици четири удара са били фатални за 22-годишния Мартин.

Очевидци казват, че момчето е било бито и ритано жестоко, макар че е молело: „Не ме бийте, не ме бийте“. „Вдигнаха го на една пейка, дойдоха още един или двама, с шамари се опитваха да го освестят, проверяваха дали има пулс и дали диша. Хванаха го и го отмъкнаха към тревата“, разказват очевидци. Майката на 22-годишното момче едва във вторник разбрала, че то е убито. Било нормално синът й да не се връща в къщи по няколко дни и затова семейството му не предприело нищо да го търси. „Държавата уби сина ми! Детето е търсело помощ, а те два дни са го държали, за да прикрият престъплението“, казва майката.

След инцидента в социалните мрежи ври и кипи, пише „Утрински вестник“. Групи призовават да спре полицейското насилие, организират се мирни протести.

08.06.2011, 16:19 Автор: dnes.bg


Тагове: Македония, спецполицай, бой, смърт

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center