1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Трайков очаква рекорден брой туристиголи на плажа

2011-та ще бъде годината, в която ще отбележим най-много пристигнали чуждестранни туристи на родното Черноморие и в зимните курорти, заяви министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в Пловдив, предаде dnes.bg. С една трета повече руски туристи у нас очаква икономическото министерство. Прогнозите на ведомството сочат, че като цяло ръстът на чуждите туристи в България през летния сезон ще е с 10%, като най-много се очаква да пристигнат от Русия. 

Освен на морето, летовници се очакват и в регионите с развит винен и културен туризъм. Оказва се, че много от чужденците не се привличат само от морето, а и от историческите паметници и културни забележителности, посочи още министър Трайков. Има и чревоугодници, които бият път до България само, за да опитат от българската кухня и родния алкохол. Трети почиват у нас заради спацентровете. 

Според туристическия министър, рекламната кампания на страната, която я описва като привлекателна туристическа дестинация, до този момент дава доста добри резултати.

04.06.2011, 18:39 Автор: dnes.bg


Тагове: туристи, Трайчо Трайков, курорти, туризъм

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics