1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Борисов иска концесия на летището в БалчикБойко Борисов

Ще се търси бърз начин за концесиониране на бившетовоенно летище в Балчик, за да може то да се ползва от бизнеса, туристите и гостите по Северното Черноморие, заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на голф игрището „Тракийски скали” в община Каварна, предаде dariknews.bg. Борисов се изненадал, че досега то не е било развивано и заяви, че още в понеделник ще разпореди на министрите Ивайло Московски и Аню Ангелов да се занимаят с въпроса. Премиерът подчерта, че с магистрала „Хемус”, която ще бъде направена през следващия програмен период на ЕС, и с изграждането на  четирилентовия скоростен път Варна-Шабла-Констанца гостите на региона ще бъдат доволни, а правителството ще си е свършило работата.

България и нашето Черноморие вече не отстъпват на Адриатика с инвестиции и курортни селища, като "Тракийски скали", каза още премиерът. Той подчерта, че без инвестиции в инфраструктурата, региони, като Североизточния, не могат да се оживят. В комплекса до момента са вложени 160 млн. лв. български капитали, разкрити са 300 работни места. Дизайнерът на терена – бившият световен шампион по голф Гари Плейър, го определи като „най-доброто голф игрище в света”.

По-рано Борисов преряза лентата на новоизградения главен колектор и канализационна мрежа в ромския квартал в Каварна. Стойността на проекта по ОП ”Околна среда” е 9 400 000 лв., като кофинансирането от кметството е 1,5 млн. лв. По думите на министъра на околната среда Нона Караджова това е един безупречно изпълнен проект. Тя обеща в Каварна, че министерството ще помогне на общината за надграждане на пречиствателната станция.

„Когато има работещ кмет, нещата се случват”, каза Борисов и заяви, че ГЕРБ категорично ще подкрепи кандидатурата на Цонко Цонев за нов мандат.

04.06.2011, 18:06 Автор: dariknews.bg


Тагове: летище, Балчик, концесия, Бойко Борисов, Тракийски скали

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА