1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Текат проверки в хлебния браншхляб

Тече преригистрация на всички хлебопроизводители и тотална проверка в бранша, за да бъде изваден сивия сектор наяве. Това каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в предаването „Седмицата” на Дарик. Когато приключи пререгистрацията, новият регистър ще бъде предоставен и на НАП, за да се убедим, че всичко е чисто, добави Найденов.

Агенцията по храните сега пререгистрира всички хлебопроизводители, защото до преди няколко месеца този регистър не беше в Министерството на земеделието и храните, отбеляза той. „Правим тотални проверки. По този начин тези, които са в сивия сектор, ще излязат. Няма как да продължават да произвеждат. Разбира се, има твърдение, че част от тях плащат по-високи заплати, отколкото реално обявяват, че не плащат съответните осигуровки и т.н., това не е в нашите компетенциите. Имам разговори с колегите от НАП и когато ние приключим с проверката и новия обновен регистър, той ще бъде предаден в НАП, за да могат те да проверят дали всичко от финансова гледна точка е чисто”, обясни Найденов.

Консумацията на хляб намалява, но това не е свързано с това дали сме по-богати или по-бедни, каза още министърът на земеделието и храните. По думите му, има изследвания, които сочат, че трапезата на българина се разнообразява и че се е увеличила, например, консумацията на месо и зеленчуци. Въпросът не е в това колко, а какъв хляб ядем, посочи Найденов.

„Реколтата тази година ще е в рамките на миналогодишната, а тя беше добра и доходна за зърнопроизводителите, коментира още земеделският министър. В момента няма индикации, че цените на зърното и хляба ще се повишават”, добави Мирослав Найденов.

04.06.2011, 12:11 Автор: dariknews.bg


Тагове: Мирослав Найденов, хлебопроизводители, проверки

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics