1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СВЕТЪТ

Смъртоносната E.coli тръгнала от ресторант?е.коли

Разпространението на смъртоносната бактерия може би е започнало от ресторант в градчето Любек в Северна Германия. Такива данни е дал пред вестник „Любекер нахрихтен” министърът за защита на потребителите в провинция Шлезвиг-Холщайн. Заведението вече е било посетено от представители на института „Роберт Кох”, но засега резултатите не са известни.

По данни на цитираното германско издание, 17 души са били заразени след посещение на това заведение, затова в момента специалистите изследват пътя на доставките на продукти. Според информация на електронното издание на „Зюддойче цайтунг”, цитирана в белгийската преса, между 12 и 14 май общо 34 жени от местен синдикат са посетили заведението, като в следващите дни поне осем от тях са били заразени, а една е починала, посочва БТА.

Междувременно беше разпространена информация, че пробите, взети от зеленчуци в Белгия, не съдържат опасната за живота бактерия, открита в съседна Германия, съобщи медийната група Ер Те Ел. Изследвани са проби от краставици, салати и домати. Белгийските санитарни власти настояват тези резултати да бъдат съобщени от Европейската комисия на Руската федерация, която по-рано тази седмица наложи ембарго на вноса на европейски зеленчуци.

04.06.2011, 12:02 Автор: dariknews.bg


Тагове: ешерехия коли, ресторант

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: