1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Хванаха трафиканти, въртели канал чрез SKYPEРазбиха канал за дрога

Трима чужди граждани, използвали SKYPE, за да уреждат трафик на дрога, са задържани във Варна. Акцията по разбиването на канала за наркотици е извършена от ГДБОП съвместно с Агенция „Митници”, митническата служба на Германия, Върховната касационна прокуратура на България и израелските полицейски служби, съобщиха от МВР.

В рамките на операцията в средата на месец май в морската столица е задържан 59-годишен израелец. До него била адресирана пратка, за чието изпращане е използван канал за трафик на наркотици. В раследването участие са взели и израелските полицейски служби. При съвместната им операция с ГДБОП няколко дни по-късно били задържани, отново във Варна, други двама членове на групата - израелец и мъж с испанско-колумбийско гражданство.

Групата е действала при високо ниво на конспиративност, станало ясно по време на операцията. Трафикантите използвали подставени фирми и предплатени СИМ карти, които регистрирали на чужди имена, за да привкриват дейността си. Комуникацията се осъществявала по SKYPE, а иснтрукции се получавали от хора в чужбина. За пренасянето на колетите с дрога са използвани куриери от Южна Америка до Европа и Азия. В депо за кокаин, открито близо до Варна, е открит килограм кокаин, който е конфискуван. 

На тримата трафиканти е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". 

03.06.2011, 17:22 Автор: vestnikat.bg


Тагове: трафик, дрога, канал, SKYPE

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА