1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Премиерът реже ленти в Аксаково и Каварнабойко

Два рехабилитирани участъка от път ІІ – 29 Варна – Аксаково – о. п. Добрич ще бъдат открити от министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Борисов ще пристигне за церемонията в Аксаково в неделя.

Общата дължина на участъците е 7,708 км., а стойността на рехабилитацията е близо 5.5 млн. лв.

Проектът е реализиран по програма „Държавни инвестиционни заеми” със средства от Международната банка за възстановяване и развитие – 75%, и републиканския бюджет – 25%.

Възложител на обекта е Агенция „Пътна инфраструктура”, а изпълнител – Сдружение „Пътища – Разград”.

 По късно в неделя министър–председателят ще посети и Разград, където ще присъства на официална церемония по случай влизането на ФК „Лудогорец” в „А” група.

Той ще наблюдава мача на отбора с ФК „Брестник”, след което ще присъства на връчването на купата на тима за шампион на Източната Б група. 

След церемонията ще бъде направена символична първа копка на първи етап от реконструкцията на стадион „Лудогорец арена” в града.

Преди това, в събота, Борисов ще бъде в Каварна, където ще пререже лентата на новоизграден главен колектор и прилежащата канализационна мрежа в квартал „Хаджи Димитър” в града.

Съоръжението е изградено със средства по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”,Приоритетна ос 1, Процедура № BG161PO005/08/1.10/01/02 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води”, съфинансирана от Европейския фонд за развитие и Кохезионния фонд на Европейската общност. Проектът е на стойност 9 400 000 лв.

На събитието ще присъства и министърът на околната среда и водите Нона Караджова. 

По време на визитата си в Каварна премиерът ще открие и нов голф комплекс Thracian Cliffs. Комплексът е разположен на площ от 164 хектара скалиста местност край морето до нос Калиакра и е най-големият спортно-туристически комплекс в България.

До момента в проекта са инвестирани над 160 млн. лева, изцяло бългaрски капитали.

03.06.2011, 14:50 Автор: vestnikat.bg


Тагове: Бойко Борисов, ремонтирани участъци, Аксаково

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА