1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ТЕХНОЛОГИИ

Египетските спецслужби подслушвали Skypeскайп

   
      Спецслужбите могат без усилия да подслушват Skype, твърди вестник Wall Street Journal. През март група протестиращи срещу режима на бившия президент Хосни Мубарак успели да влязат в щаб квартирата на разузнаването в Кайро.

      Там те намерили файл, разкриващ в подробности хакването и разшифроването на кодовете на Skype, а 26-годишният активист Басем Фати открил и собствените си разговори, които касаели не само организацията на митингите, но и ходенето му на плаж. Египетските опозиционери активно ползваха Skype за организация на протестите по време на революцията, която доведе до оставката на Мубарак на 11 февруари. Освен това идеолозите на повечето арабски революции ползваха Skype за видеоконферентни разговори, на които обменяха опит, понеже вярваха, че са защитени от подслушване.

Шефът на отдела за безопасност на Skype Адриан Ашер заяви, че компанията не може да се справи с абсолютно всички опити за подслушване. Според вестника либийските бунтовници също имали доказателства, че хората на Кадафи са проникнали в списъка с техни контакти в Skype.

      Египетските спецслужби съвсем не са първите, успели да подслушват в Skype. Още през 2008 година служители на министерството на вътрешните работи на Австрия в прав текст заявили на местни интернет доставчици, че подслушването не е никакъв проблем за тях. Експерти тогава обясниха, че австрийците използват backdoor - код в програмата, оставен от самите разработчици.

02.06.2011, 19:31 Автор: kaldata.com


Тагове: Skype, подслушване, спецслужби, Египет

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center