1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Съветничка на Борисов смени зам.-министърaДеяна Костадинова, нов социален зам.-министър

Заместник-министърът на труда и социалната политика Красимир Попов беше сменен от съветничката на премиера по социалната политика и юридическите въпроси Деяна Костадинова, предаде dnes.bg. Той беше освободен днес заради желанието на премиера Бойко Борисов за по-бързото усвояване на средствата от европейските фондове и по-добрата координация между отговарящите за това органи и звена. Красимир Попов отговаряше за европейските програми и проекти, Оперативната  програма „Развитие на човешките ресурси“ и политиката на пазара на труда. Той е принципал на Агенцията по заетостта и ръководи проекта „Красива България“.

Ресорът поема съветничката на премиера по социалната политика и юридическите въпроси Деяна Костадинова.Тя е завършила Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” през 1994 г. Работила е като адвокат от Софийската адвокатска колегия. Преди да стане част от политическия кабинет на Борисов, Костадинова е работила 8 г. в Държавната агенция за закрила на детето. Там е била шеф на дирекцията по правата на детето, автор е на няколко закона за децата и семейството.

Новият заместник-министър Деяна Костадинова изрази надежда занапред да има нови приоритети, които да могат да се финансират по линия на оперативна програма "Човешки ресурси". Адресирахме основните схеми по отношение на безработицата, сега предстои да се подпомогне икономическият растеж и най-важното е качеството на живот, допълни Костадинова. Тя заяви, че основният й приоритет ще бъде не само тясното сътрудничество с Агенцията по заетостта, но и с всички други междинни звена, за да може да се подобри координацията.

Това е поредната рокада в правителството, която предприема Бойко Борисов, след като преди две седмици беше освободен министърът на транспорта и съобщенията Александър Цветков. Същия ден беше сменен и зам.-министърът на икономиката и енергетиката Марий Косев. С постовете се разделиха и шефове на различни структури като на Патентното ведомство, Националната агенция за оценяване и акредитация и Селскостопанската академия. Днес пък беше сменено и ръководството на Агенцията по трансплантациите. Преди това пък под натиск от страна на Симеон Дянков и премиера Бойко Борисов поста напусна шефът на НОИ Христина Митрева, което предизвика бурен политически скандал. 


02.06.2011, 17:37 Автор: dnes.bg


Тагове: нов зам.-министър, Деяна Костадинова, социална политика, Красимир Попов

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: