1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КОД: ЛИЧНИ!

Близка среща с кметската S-класаТой, мерцедесът

Страх ме е от кортежите, да! Колите на НСО станаха нарицателни за безпардонно каране, което стряска, най-меко казано, ималите късмета да се случат на пътя им, и направо нанасят контузии, по-строго казано. Днес почти получих параноя, обаче, на чисто местна почва. От една S класа. Кметската.

Втори юни е. Пристъпвам с лекота в душата към Морската градина, завладяна от силен патриотизъм. Пешеходец съм си, възпитан при това. Стоя на кръстовището на Икономическия университет спокойно, светва зеленото, тръгвам по пешеходната пътека. И в следващия миг почти усетих близостта си с кмета Кирил Йорданов. Да, случи се по средата на пешеходната пътека. Колата препускаше с мръсна газ. Малко страх ме хвана. Да не ме отнесе. Но пък, нали е кмет, накрая ми стана мило. Родно, някакси.

Разбирам го. Вероятно се е притеснил да не закъснее за тържеството в памет на Ботев. То едва ли и щеше да започне без него, но шофьорът, изпълнявайки служебните си задължения, явно реши да побърза. И си бързаше. Съвсем чинно си бързаше. Съвсем в духа на НСО си бързаше даже...

Обаче такъв страх усетих, че животът ми мина като кинолента пред очите ми. В мига, в който осъзнах, че съм оцеляла, проявих пълно разбиране. Вярно, че, като се има предвид разстоянието от общината до Морска градина, по-добре пеша да бяха тръгнали. Обаче бива ли да го оставиш този мерцедес, нам каква си класа, на паркинг? Така де, на паркинг колко хора ще зацъкат след регистрацията В 11111В?

Лети си тузарското возило по улиците, за да може кметът навсякъде да огрее? Пешеходните пътеки не забелязва? Майки и детски колички - също?

Съвсем ми мина страхът от тази неочаквано близка среща с хора от високия етаж, като се присетих какъв автомобил щеше да ме размаже. 300 хиляди лева струваше през 2007 година. Регистрацията на уникалния номер - 8 хиляди. Оптимизиран бил разходът, оправда се тогава кметът. Види се, оптимизирани са не само парите на данъкоплатците, обявени от Йорданов сухо като "разход", но и скоростта й, смачканите закони и оцеляването по чудо.

Само искам да кажа и че, освен възпитан пешеходец, съм и шофьор. И всеки път, минавайки през крътовището на Морската и ВИНС-а, си намалявам скоростта. В закона така пише, така са ме учили. А даже съм виждала и... пешеходци!..

Но аз не допускам, дори и през ум не ми минава, че е възможно нашият съвестен градоначалник да се вози при шофьор, който съзнателно потъпква законите и рискува да прегази човек на пешеходна пътека при светещ зелен светофар и по средата на платното. НЕ! Просто това не е кола, очевидно, и за нея законите не важат. Кмет вози, де. И в дупките явно не влиза, че при тези скорости, ще вземе да се натроши. Върви после, данъкоплатецо, изкарай още 300 бона, че и за регистрация трябват. Ето за това Йорданов си е взел оптимизирана кола - направо лети, пешеходци подскачат покрай нея, в дупките не влиза, осигурява неочакван доход за врачки за баене и курбан за църквата...

Май изводът е - добре, че наесен и властта ще оптимизираме. Ако оцелеем дотогава!

02.06.2011, 16:42 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: кмет, Кирил Йорданов, мерцедес

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center